• pszichológus
• életvezetési tanácsadó
• Crowley Tarot

 

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: 06 20 245-5343

Pszichológusként 1997-ben végeztem az ELTÉ-n, majd munka- és szervezet szakpszichológusi másoddiplomát szereztem 1999-ben. 8 évig dolgoztam ezen a területen egy nagy szervezet munkatársaként, miközben érdeklődésem egyre inkább a készség- és személyiségfejlesztés felé fordult, ezért ebben az irányban képeztem tovább magam.

2005 óta dolgozom trénerként, szervezetfejlesztőként és személyes tanácsadóként.
Ezzel párhuzamosan elkezdtem felfedezni a lélektan és a spirtualitás határterületeit, szemléletemet ezen a téren elsősorban az asztrológia, a buddhizmus, a Crowley Tarot és a Ji King útmutatásai, valamint a Hellinger-féle családfelállítás módszerei formálták.
Jelenleg SzomatoDrámát tanulok Dr. Buda László pszichiáternél, amely a szomatikus terápiák és a pszichodráma ötvözetéből született, és testünk üzeneteinek megértésén keresztül vezet el lelkünk gyógyulásához.

Rengeteget tanultam saját egyéni terápiámból is, melynek éveken keresztül alanya voltam. A magas szintű önismeret elengedhetetlennek tartom a tanácsadói-gyógyítói munkában, és természetesen saját sorsom alakításában is nagy hasznát vettem magammal kapcsolatos felismeréseimnek.
Jelenleg több intézményben tanítok pszichológiát, valamint kommunikációs készségfejlesztő tárgyakat is oktatok. Emellett személyes életvezetési tanácsadással és önismereti csoportok vezetésével foglalkozom, amelyek során a pszichológiai módszereket ötvözöm a spirituális megközelítéssel. Erre a célra leggyakrabban a tarot kártyát használom, amelyet önismereti tükörnek, nem pedig jóseszköznek tekintek. Ezen kívül gyakran használok dramatikus technikákat.
A tanácskérő igényeihez alkalmazkodva dolgozom kizárólag pszichológiai megközelítéssel, vagy vonom be a szimbolikus világot a tanácsadási folyamatba. Speciális tanácsadói területeim a párkapcsolati problémák és a hivatásbeli elakadások, dilemmák. Elsősorban azokban a kiélezett krízishelyzetekben tudok hathatós, fókuszált támogatást adni, amikor az illető már nem térhet ki a változás elől, ugyanakkor nem tudja, merre induljon, vagy fél az első lépés megtételétől.
Szakmai hitvallásom néhány alapvető emberi érték képviseletére, közvetítésére épül. Ezek a tudatosság és a személyes felelősségvállalás jelentősége, az együttműködés ereje, az erősségek feltárása és értékelése saját magunkban és másokban, amely nem képzelhető el az önismeret fejlesztése nélkül.
Önismereti csoportjaimban gyakran dolgozom együtt más területek szakértőivel, például asztrológusokkal - mint a Karmabontás tréningen Gál Judittal -, pszichodramatistákkal – utóbbi együttműködés gyümölcse a Tarot-dráma elnevezésű kombinált csoportmódszer.
Tanácsadói együttműködéseimben a nyílt kommunikációra, a kötetlen, oldott légkör megteremtésére törekszem, ahol mindenki önmagát adhatja, megmutatva ezzel a legjobb oldalát, valamint támogató közegben szembesülhet vélt vagy valós hiányaival, elakadásaival, félelmeivel – így esélyt kap a változtatásra, fejlődésre.
Mivel személyiségem a munkaeszközöm, nagy hangsúlyt helyezek saját testi-lelki kondícióm fenntartására, amelynek része a rendszeres sport, a természetben töltött idő, valamint az önkifejezési különböző formái, jelenleg elsősorban a tánc.
Fontos számomra, hogy időm legnagyobb részében olyan emberekkel lehessek együtt, akikkel kölcsönösen inspiráljuk, támogatjuk egymást a fejlődésben, a saját utunkon való előrehaladásban.

2018  http://inspiralstudio.hu/   globbersthemes joomla templates